Telegram Web Link
💢پیتر دراکر می گوید مهمترین تصمیمات اجرایی،تصمیمات مربوط به  منابع انسانی است!

امروزه ثروت، مفاهیمی چون وسعت، منابع طبیعی و دارایی های فیزیکی نیست.
ثروت سازمانها منابع انسانی آنان است.

۲۵ فروردین روز منابع انسانی بر‌همه کسانی که نه بواسطه پست  و شغل سازمانی شان بلکه بدلیل آرمان و مسیولیت انسانی خود بر تغییر و تعالی انسانها موثر و تاثیر گذارند و انسان بودن  و انسان ساختن دغدغه آنهاست، مبارک باد.

مرتضی جوشقانی

@management_simple
👍53
💢خصوصیات یک مدیر اجرایی موثر

یک مدیر اجرایی تاثیرگذار به آن مفهومی که به طور رایج استفاده می‌شود، لازم نیست حتماً یک «رهبر» باشد.
برای مثال، هری ترومن ذره‌ای کاریزما نداشت و جز موثرترین مدیران تاریخ آمریکا بود.
طی بیش از ۶۵ سال فعالیت حرفه‌ای ام در حوزه مشاوره، با مدیرعامل های مختلفی کار کرده ام.
آنها به معنی رایج کلمه، رهبر نبودند.
در میان آنها، از برونگرا تا تقریبا منزوی، از بردبار تا سختگیر و از سخاوتمند تا صرفه جو وجود داشتند.

❇️ عاملی که همه‌ی آنها را به مدیران موثری تبدیل می‌کرد، پیروی از ۸ روش بود:
۱. می‌ پرسیدند چه کاری باید انجام شود؟
۲. می پرسیدند صلاح سازمان در چیست؟
۳. برنامه اقدام تدوین می‌کردند.
۴. مسئولیت تصمیم های خود را بر عهده می‌گرفتند.
۵. مسئولیت ایجاد ارتباطات را عهده دار می‌شدند.
۶. بیش از مشکلات روی فرصت ها تمرکز داشتند.
۷. جلسات پرباری برگزار می‌کردند.
۸. به جای «من»، «ما» می‌گفتند و می اندیشیدند.

آکادمی مدیریت استراتژیک

@management_technique
1
💢صندلی داغ قدردانی

صندلی داغ قدردانی یک بازی تعاملی است که در آن افراد برای قدردانی از یکدیگر و به اشتراک گذاشتن تجربیات خود، در دوره‌های زمانی کوتاهی به گرد هم جمع می‌شوند. در این بازی، یک صندلی را در میان گروه قرار می‌دهید و افراد به صورت تناوبی در آن نشسته و به ترتیب از یکدیگر قدردانی می‌کنند و تجربیات مثبت همکاری را به اشتراک می‌گذارند.

🗂 دستورالعمل بازی
۱- یک صندلی را در مکانی مشخص و قابل دسترسی‌ برای تمامی اعضای گروه قرار دهید.

۲- شخصی از گروه را برای شروع بازی انتخاب کنید. این شخص در صندلی نشسته و سایر افراد در مورد تجربیات خوشایند همکاری با وی و دستاوردهایش صحبت کرده و از او قدردانی می‌کنند.

۳- پس از گذشت چند دقیقه(مثلا ۳ دقیقه)، صدای گوشی یا زنگ تلفن همراه به عنوان علامتی برای تمامی اعضا به صدا در میآید. در این لحظه، شخصی که در صندلی نشسته است، از صندلی برمی‌خیزد و صندلی را به شخص بعدی می‌دهد.

۴- شخص بعدی در صندلی می‌نشیند و مجدد بازی تکرار می‌شود.

۵- همین روند برای تمامی افراد گروه تکرار می‌شود تا همه بتوانند از سوی اعضای تیم مورد قدردانی قرار بگیرند.

↔️ نکات بازی
برای انجام بهتر بازی به نکات زیر توجه کنید:

✔️تمامی اعضای گروه فرصتی برای نشستن در صندلی داغ را داشته باشند ولی هیچکس را نباید اجبار به شرکت در بازی کرد.
✔️توصیه می‌شود در زمانی که شخصی در صندلی نشسته است، سایر اعضای گروه به ترتیب صحبت کنند.
✔️پیشنهاد می‌شود در صورت امکان، بازی در یک محیط آرام و بدون مزاحمت انجام شود تا افراد بتوانند بهتر به هم گوش دهند.
✔️نباید انتقادی مطرح شود، بلکه باید تاکید بر قدردانی و تجربیات مثبت و دستاوردهای هر فرد باشد.
✔️ممکن است افرادی در گروه وجود داشته باشند که ترجیح می‌دهند در این نوع بازی‌ها شرکت نکنند، بنابراین باید به آنها احترام گذاشته شود و توانایی آنها برای اظهار نظر و تجربیات در قالب فعالیت‌های دیگر تشویق شود.
✔️این بازی به عنوان یک فعالیت تیمی و سرگرمی و همچنین برای ایجاد ارتباط بین افراد و تقویت فرهنگ قدردانی و اعتماد به نفس و حس دیده شدن و مورد توجه واقع شدن بسیار مفید است و در عین حال در روز ملی منابع انسانی می‌تواند لحظات متفاوت و شادی را برای کارکنان رقم بزند.

علاوه بر این بازی صندلی داغ قدردانی می‌تواند به عنوان یک روش ساده و مؤثر برای ایجاد ارتباط و تقویت همبستگی در گروه‌های کاری، خانوادگی و دوستانه نیز استفاده شود.

کانال راهنمای منابع انسانی

@management_simple
👍1
💢تفاوت مدل کسب و کار با طرح کسب و کار

🔰مدل کسب و کار بیشتر جنبه داستانی و کلی دارد اما برنامه کسب و کار بیشتر جنبه عملیاتی و اجرایی

🔰مدل کسب و کار بیشتر عوامل کیفی و توصیفی استوار است اما برنامه کسب و کار بیشتر بر موارد کمی و رقومی

🔰هدف مدل کسب و کار آشنایی سریع و ساده با  روش های درآمدزایی یک کسب و کار، بازار هدف و مشتریان، کانال های توزیع، همکاران و شرکا و … اما هدف از طرح کسب و کار توجیه اقتصادی وجود  یک کسب و کار، عمدتاً برای دریافت انواع وام ها و مجوزهاست.

🔰می توان گفت که طرح کسب و کار حاصل دوران  محصول گرایی صنعتی است. شرایطی که بازار از ثبات نسبی برخوردار بوده. اما مدل کسب و کار که با بروز کسب و کارهای اینترنتی مطرح شد، تطابق  بیشتر با عصر اقتصاد سریع و پر رقابت دیجیتال دارد.

آکادمی مدیریت استراتژیک

@startups_academy
1
💢هرم عادت های رهبران موفق

@management_simple
👍5
💢چگونه بر افکار مخرب خوب غلبه کنیم؟

@success_pd
در دانشگاه تهران در حال انجام مطالعه‌ای تخصصی درباره تحول دیجیتال و توسعه پایدار هستیم.
نظرات ارزشمند شما به عنوان متخصص، مدیر و فعال این حوزه، نقش کلیدی در توسعه دانش کاربردی مدیریت و کارآفرینی و تدوین راهکارهای عملی برای کسب‌وکارهای ایرانی خواهد داشت.

🔹 زمان تقریبی تکمیل پرسشنامه: حدود 5 دقیقه.
🔹 اطلاعات شما کاملاً محرمانه خواهد ماند.
🔹 نتایج این پژوهش در صورت تمایل برای شما ارسال خواهد شد.

لینک پرسشنامه:
https://survey.porsline.ir/s/gRk1lohf
👍2
💢9 هوش مصنوعی شگفت انگیز که دنیا را متحول می‌کنند

۱. هوش مصنوعی که ذهن شما را می‌خواند
تصور کنید بدون نیاز به تایپ کردن یا حتی حرف زدن، فقط با فکر کردن بتوانید پیام بفرستید یا یک ایمیل بنویسید! Neuralink یک تراشه مغزی توسعه داده که می‌تواند امواج مغزی را به متن و حرکات تبدیل کند. این یعنی افراد فلج می‌توانند تنها با ذهنشان، دستگاه‌ها را کنترل کنند. اخیراً یک فرد کاملاً فلج توانست تنها با فکر کردن، پیام بنویسد!

۲. هوش مصنوعی که انسان‌های جعلی می‌سازد
دیپ‌فیک‌ها حالا می‌توانند ویدئوها، تصاویر و حتی صداهایی کاملاً واقعی تولید کنند که با نسخه اصلی فرقی ندارند. این فناوری در سینما و تبلیغات کاربردهای زیادی دارد، اما می‌تواند به عنوان ابزاری خطرناک برای جعل هویت نیز استفاده شود. برخی اینفلوئنسرهای اینستاگرام میلیون‌ها فالوور دارند اما در واقع اصلاً وجود ندارند! آن‌ها کاملاً توسط هوش مصنوعی ساخته شده‌اند

۳. هوش مصنوعی که آینده سلامت شما را پیش‌بینی می‌کند
اگر می‌توانستید سال‌ها قبل از بیمار شدن، از بیماری‌تان باخبر شوید، چه می‌کردید؟ هوش مصنوعی حالا می‌تواند با تحلیل اطلاعات پزشکی شما، بیماری‌هایی مانند سرطان و آلزایمر را سال‌ها قبل از بروز علائم پیش‌بینی کند.

این فناوری توانست بیماری نادری را در کودکی تشخیص دهد که پزشکان برای سال‌ها از تشخیص آن ناتوان بودند!

۴. هوش مصنوعی که صدای شما را دقیقاً شبیه‌سازی می‌کند
دیگر لازم نیست ساعت‌ها ضبط صدا انجام دهید. فقط ۳ ثانیه از صدای شما کافیست تا هوش مصنوعی بتواند هر جمله‌ای را دقیقاً با صدای شما بگوید. از این فناوری برای بازگرداندن صدای بازیگران مشهور در فیلم‌های جدید استفاده می‌شود. اما هم‌زمان، کلاهبرداران از آن برای جعل تماس‌های تلفنی هم بهره می‌برند!

۵. هوش مصنوعی که خودش را می‌سازد و توسعه می‌دهد
در یک تحول بزرگ، هوش مصنوعی اکنون می‌تواند مدل‌های جدید هوش مصنوعی بسازد! این یعنی بشر دیگر تنها خالق هوش مصنوعی نیست و ماشین‌ها دارند خودشان را بهبود می‌بخشند. یک مدل هوش مصنوعی توانست در عرض چند ساعت الگوریتمی ایجاد کند که بهتر از آنچه مهندسان گوگل ساخته بودند، کار می‌کرد!

۶. هوش مصنوعی که هنر خلق می‌کند
هنرمندان دیگر فقط انسان نیستند! حالا شما می‌توانید تنها با دادن یک توضیح متنی، یک نقاشی، پوستر، یا حتی یک اثر هنری کاملاً جدید از هوش مصنوعی دریافت کنید. در یک مسابقه هنری، یک اثر ساخته‌شده توسط هوش مصنوعی توانست مقام اول را کسب کند و هنرمندان واقعی را شکست دهد!

۷. هوش مصنوعی که از پشت دیوارها می‌بیند
یک فناوری جدید به کمک هوش مصنوعی می‌تواند حرکات بدن افراد را از پشت دیوارها ردیابی کند! این تکنولوژی برای عملیات امداد و نجات، امنیت و حتی مراقبت‌های پزشکی استفاده می‌شود. این سیستم حتی می‌تواند ضربان قلب و تنفس افراد را از فاصله دور بدون تماس فیزیکی تشخیص دهد!

۸. هوش مصنوعی که کد می‌نویسد و برنامه می‌سازد
دیگر برای کدنویسی نیازی به مهندسان نرم‌افزار نیست؟ هوش مصنوعی حالا می‌تواند کدهای پیچیده را به‌طور خودکار بنویسد، دیباگ کند و حتی برنامه‌های جدید خلق کند. برخی از اپلیکیشن‌هایی که امروز استفاده می‌کنید، توسط کدهای تولیدشده با هوش مصنوعی ساخته شده‌اند

۹ . هوش مصنوعی که انسان‌ها را جاودانه می‌کند
فکر کنید بعد از مرگ هم بتوانید با عزیزانتان صحبت کنید! برخی از شرکت‌ها در حال توسعه چت‌بات‌هایی بر اساس شخصیت و خاطرات افراد فوت‌شده هستند که می‌توانند مکالمات واقعی داشته باشند. برخی افراد با نسخه‌های دیجیتالی عزیزانشان که فوت شده‌اند، گفت‌وگو می‌کنند و آن‌ها را “زنده” نگه می‌دارند!

مجله هوش مصنوعی

@management_ai
👍3
💢مشاغل تا سال ۲۰۳۰ به چه سمتی می‌‏‌روند؟

■مجمع جهانی اقتصاد چندی پیش گزارش مشاغل ۲۰۲۵ خود را منتشر کرده است که به بررسی کامل بازار کار جهان می‌‌‌پردازد. این گزارش که هر دو سال یک‌‌‌بار منتشر می‌شود ، روندها و تغییرات بزرگ پیش‌‌‌رو در ۵ سال آینده را پیش‌بینی می‌کند. این گزارش بر اساس نظرسنجی از‌ هزار کارفرما در سطح جهان تنظیم شده است که در مجموع نماینده ۱۴ میلیون شاغل از ۲۲ صنعت مختلف هستند.

□۵ روند بزرگ اثرگذار بر بازار کار

تحولات بازار کار ناشی از ۵ روند بزرگ جهانی است که بر اساس میزان اهمیتشان در زیر شرح داده شده‌‌‌اند:

▪️تغییر تکنولوژی:
کارفرمایان انتظار دارند که تغییرات تکنولوژی، بیش از هر عامل دیگری بر بازار کار اثر بگذارد. به‌‌‌ویژه هوش ‌‌‌مصنوعی و خودکارسازی (اتوماسیون) این روند بزرگ را پیش می‌‌‌برند.

▪️ابهام اقتصادی:
با اینکه میانگین تورم جهانی در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت و اقتصاد، تاب‌‌‌آوری خود را اثبات کرد، نیمی از کارفرمایان انتظار دارند افزایش هزینه زندگی منجر به تغییرات سازمانی شود. همچنین ۴۲‌درصد از آنها بر این باورند که کاهش رشد اقتصادی بر عملیاتشان اثر خواهد گذاشت. این متغیرهای اقتصادی باعث ترسیم یک چشم‌‌‌انداز استخدام محتاطانه شده است.

▪️گسست جغرافیایی اقتصاد:
تنش‌‌‌های جهانی باعث گسست و منطقه‌‌‌ای شدن مبادلات تجاری شده است. در سال‌جاری و با روی کار آمدن دولت جدید ایالات متحده، چنین محدودیت‌هایی افزایش بیشتری هم داشته‌‌‌اند. با این شرایط، صنایعی که به شدت متکی بر زنجیره‌‌‌های تامین جهانی هستند (مانند صنایع خودروسازی و معدن‌کاری) اثرات زیادی از این روندها خواهند پذیرفت؛ در حالی که صنایع بومی و خودکفا اثرپذیری کمتری خواهند داشت.

▪️گذار سبز:
گذار سبز به سمت اقتصاد پاک‌‌‌تر همچنان یک اولویت برای بسیاری از سازمان‌ها در سراسر جهان خواهد بود. نزدیک به نیمی از کارفرمایان شرکت‌کننده در نظرسنجی اعتقاد دارند که اقدامات مختلف برای کاهش انتشار کربن (گازهای گلخانه‌‌‌ای) به تغییرات وسیعی در سطح کسب و کارها منجر خواهد شد. این روند به‌‌‌ویژه در صنایع آلاینده مانند خودروسازی، هوافضا و معدن‌کاری مشهود خواهد بود؛ چرا که کربن‌‌‌زدایی از عملیات نیازمند ارتقای مهارت نیروی کار و بازآموزی مهارت‌‌‌های آنهاست.

▪️تغییرات جمعیت‌‌‌شناختی:
گزارش مجمع جهانی اقتصاد حاکی از آن است که جهان در حال تجربه همزمان دو روند جمعیت‌‌‌شناختی مهم است: یکی از آنها سالخورده شدن جمعیت در کشورهای پردرآمد و دیگری افزایش جمعیتِ واقع در سنین کار در کشورهای کم‌‌‌درآمدتر. این تغییرات به شدت بر عرضه نیروی کار در سطح جهان اثر می‌گذارد.

●رشد و افول مشاغل تا سال ۲۰۳۰
این گزارش برآورد کرده است که تا سال ۲۰۳۰، تعداد مشاغل رسمی در جهان ۷‌ درصد افزایش یابد. در حالی که انتظار می‌رود ۹۲ میلیون از مشاغل کنونی حذف شود، ۱۷۰میلیون موقعیت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.

○حوزه‌‌‌های مستعد رشد

شغلی که بیشترین رشد مورد انتظار را دارد، متخصص بزرگ‌‌‌داده‌‌‌هاست. پس از آن مهندسان تکنولوژی مالی (fintech)  و متخصصان هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی قرار گرفته‌‌‌اند.
برخی دیگر از حوزه‌‌‌های شغلی پرتقاضا در سال‌های پیش‌‌‌رو عبارتند از: توسعه‌‌‌دهنده نرم‌‌‌افزار و اپلیکیشن، متخصصان جمع‌‌‌آوری و مدیریت داده، متخصصان خودروهای برقی و بدون راننده، متخصصان طراحی رابط کاربری (UI/UX)، رانندگان کامیون سبک و خدمات تحویل، متخصصان اینترنت اشیا، تحلیلگران داده، ‌‌‌ مهندسان محیط‌‌‌زیست، متخصصان دواپس (devops) و مهندسان انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر.

■مشاغل دارای سریع‌‌‌ترین نرخ رشد و افول

این گزارش همچنین عنوان کرده است که مشاغل خط مقدم (مانند کارگران کشاورزی، رانندگان تحویل مرسوله و کارگران ساختمانی) و مشاغل مراقبتی و خدماتی (مانند متخصصان پرستاری و معلمان آموزشی) بیشترین سرعت رشد را خواهند داشت.
همچنین در حالی که مشاغل فنی تقاضای زیادی را تجربه خواهند کرد، شغل‌‌‌های فیزیکی-دستی افول خواهند داشت. متصدیان خدمات پستی، تحویل‌‌‌داران بانک و کارکنان دفتری ثبت داده، همگی با افول مورد انتظار ۲۰درصدی تعداد مشاغل مواجه خواهند شد.

□مهارت‌های پرتقاضای آینده

جای تعجب نیست که برآوردها از افزایش تقاضا برای مهارت‌‌‌های مرتبط با تکنولوژی و هوش مصنوعی خبر می‌دهند؛ به طوری که سه مهارت نخست فهرست در همین زمینه هستند. مهارت‌‌‌های خلاقانه و انتزاعی نیز در رده چهارم است.
تفکر خلاق، تاب‌‌‌آوری، انعطاف‌‌‌پذیری و چابکی، مجموعه مهارت‌‌‌های مورد انتظار رده پنجم هستند. در نهایت کنجکاوی و یادگیری مادام‌‌‌العمر در رده ششم از مهارت‌‌‌های مورد تقاضا در ۵ ساله پیش‌‌‌رو قرار گرفته‌‌‌اند.

@management_technique
👍1
💢موانع خوب شنیدن کدامند؟

۱- گفتگوهای ذهنی

وقتی یک نفر با شما حرف می زند، درون شما یکی هم هست که با شما حرف می زند، در نتیجه ۲ نفر با شما صحبت می کنند و شما نمی توانید خوب بشنوید. پس شنیدن و دیدن گفتگوهای ذهنی مان و آگاهی از آن می تواند به ما کمک کند تا مهارت شنیدن خودمان را تقویت کنیم. برای اینکه مهارت شنیدن را تقویت کنیم، از خود کلمه Listen استفاده می کنیم.Li دو کلمه اول Listen می باشد و به معنی Look intersted (نگاه مشتاقانه) است. به عبارت دیگر یعنی مشتاقانه و با دقت نگاه کردن به حرف های کسی که دارد با ما صحبت می کند.

وقتی حرفی را از کسی می شنویم، خیلی مهم است که زبانِ بدن ما چه پیامی را منتقل می کند. به عنوان مثال وقتی کسی به عنوان کارمند، کارشناس و یا اصلاً به عنوان مشتری با ما صحبت می کند و ما همچنان با گوشی موبایل یا سیستم کامپیوترمان کار می کنیم و می گوییم که بگو، گوشم با شما است، در واقع این پیام را به مخاطب می دهیم که من تو را نمی شنوم و به تو هیچ توجهی توجه نمی کنم.

کافیست درک کنید که یکی مزایای کوچینگ برای افراد، وجود گوش شنوایی برای سخنان شان می باشد! بله آنها می خواهند که فرد متخصص، صحبت های آنها را به خوبی بشنود. پس لطفاً با دقت و اشتیاق به مراجعه کننده خود گوش دهید. یادتان باشد که ارتباط چشمی اولین و پایه ای ترین موضوع در خوب شنیدن است.

۲- پرسیدن سوالات و ابهامات

وقتی در بین صحبت ها به یک ابهام و دغدغه ای بر می خورید و در ذهن تان چیزی مطرح می شود؛ این به عنوان سوال، ذهن تان را درگیر می کند و گفتگوی ذهنی شکل می گیرد. مثلاً با خودتان فکر می کنید، اینجایی که گفت یعنی چه؟ منظورش چی بود؟ همین ها باعث می شود که شما بقیه حرف ها را نشنیده بگیرید و حضورتان از بین برود.

پس مهم است که همانجا صحبت را متوقف کنید و سوال تان را بپرسید. اگر امکانش نیست و نمی توانید، آن را یادداشت کنید و یادداشت کردن سوال، باعث می شود سوال از ذهن تان خارج شود. چون قرار است در مسیر شنیدن، حضور کامل داشته باشید و بعداً سوال تان را بپرسید.

۳- عدم حضور کامل

اگر گفتگوی ذهنی در شما وجود داشته باشد، خوب نمی شنوید! شما می توانید این گفتگوی ذهنی را با سوال پرسیدن و یا یادداشت کردن سوال متوقف کنید و در بحث، حضور کامل داشته باشید. یعنی اینطور نباشد که شما درگیر مکالمه ذهنی و تفسیر حرف های چند دقیقه پیش مخاطب خود باشید! در بسیاری از اوقات، مخاطب صحبت هایش را انجام می دهد و شما با عدم توجه به او، چند دقیقه از صحبت هایش را از دست می دهید و این موضوع به معنای عدم حضور در فرآیند کوچینگ است.

پس با تکنیک هایی که به آنها اشاره کردیم، فرآیند کوچینگ خود را کنترل کنید. در زمانی که طرف مقابل در حال صحبت کردن است، کاملاً شنونده باشید. بعد فرصتی بگیرید که به حرف هایش فکر کنید و پاسخ آن را پیدا کنید؛ چون اگر در لحظه ای که در حال حرف زدن است به فکر پاسخ دادن باشید، نمی توانید درست بشنوید.

۴- قضاوت های شخصی

وقتی صحبت های فرد تمام شد، شما باید دفترچه یادداشت خود را چک کنید و از مخاطب بپرسید که آیا شنیده هایتان، درست است یا نه؟ این تکنیک در جلسات کوچینگ به شما کمک می کند تا درک درستی از گفته های مراجعه کننده داشته باشید؛ چون خیلی وقت ها ممکن است معنی و مفهوم یک کلمه در ذهن ما با ذهن گوینده متفاوت باشد. از این رو وقتی که با زبان خودمان یکبار دیگر آن چیزی که شنیده ایم و یا بهتر بگوییم آنچه که در ذهنمان برداشت کرده ایم را با طرف مقابل چک می کنیم، سوء برداشت ها رفع می گردد. اینگونه می توانیم درک بهتری از کلام مخاطب مان داشته باشیم.

ما خیلی وقت ها بر اساس قضاوت هایمان، افراد را می شنویم و در نتیجه آن چیزی که می شنویم، آن چیزی نیست که به گوش ما رسیده است بلکه آن چیزی است که در ذهن مان از قبل بوده و آن را برداشت می کنیم. هر چقدر بتوانیم تمرین کنیم که قضاوت ها و احساسات خودمان را در فرآیند شنیدن کم کنیم، مهارت شنیداری مان بالاتر می رود.

یکی از بهترین تکنیک هایی که می توانید در این زمینه حرفه ای شوید، این است که جلسات تمرینی با همکاران تان را ضبط کنید و گفته هایتان را دوباره گوش داده و به دقت تجزیه و تحلیل کنید. یکی از مزایای کوچینگ برای افراد فعال در این حوزه این است که هر لحظه در حال بهتر شدن و یادگیری هستند، واقعاً لذت بخش که هم به انسان ها کمک کنید و هم در حین کمک، خودتان نیز یاد بگیرید.

کانال مدیریت منابع انسانی

@management_simple
2👍2
💢لطفا از دفتر کارتان بیرون بیایید!  تا نگویند نفس تان از جای گرم بیرون می آید😳
 
⭕️ اغلب مدیران تازه‌کار خواسته یا ناخواسته در بدو ورودشان به دنیای مدیریت به تکیه زدن به صندلی مدیریت و گذراندن ساعات متمادی در دفتر کارشان گرایش پیدا می‌کنند و این مساله پس از مدتی به یکی از عادات کاری آنها تبدیل می‌شود.

⭕️ بر اساس تحقیقات دانشگاه بیلور، که از مدیران عالی‌رتبه چهار شرکت مشهور و بین‌المللی صورت پذیرفته، مشخص شده است که عامل اصلی موفقیت سازمان‌ها در تشویق کارکنان، ارتباط مستمر بین مدیران ارشد و کارکنان است.
باز کردن در اتاق مدیریت و همچنین حضور یافتن مدیران در اتاق کارمندان یا سالن تولید می‌تواند تاثیر بسزایی در نزدیک‌تر شدن مدیران و کارکنان داشته باشد. بر این اساس، شکل‌گیری روابط دوستانه بین مدیریت و کارمندان هر شرکت، می‌تواند منجر به این شود که فرهنگ سازمانی به شکلی مطلوب به تمام اجزای سازمان منتقل شود و پس از آن است که بسیاری از غیرممکن‌ها امکان‌پذیر خواهد شد.

⭕️خلق تصویری مثبت از سازمان در ذهن کارکنان می‌تواند باعث شود سخت‌ترین پروژه‌ها از نظر کارکنان آسان و امکان‌پذیر جلوه کنند.
اما تحقیقات نشریه HBR نشان داده که فقط ۴۲ درصد از کارمندان و کارگران در جهان از شناختی نسبی و محدود از ارزش‌ها و استراتژی‌های سازمانی شرکت‌هایی که در آن مشغول به کار هستند، برخوردارند و بیش از ۹۵ درصد از کارمندان یا از بسیاری از ارزش‌ها و استراتژی‌های شرکت‌های خود بی‌خبرند یا با آن موافق نیستند.

⭕️عامل اصلی این عدم همسویی، در فقدان ارتباط سازنده بین مدیران و کارکنان نهفته است و نتیجه آن می‌شود که از یکسو، مدیران کارکنان را به کم‌کاری متهم می‌کنند و از سوی دیگر، کارکنان نیز مدیران را افرادی می‌دانند که نفسشان از جای گرم بلند می‌شود و درک درستی از شرایط حاکم بر سازمان ندارند.

⭕️حال سوال اینجاست که برای حل این مشکل چه باید کرد؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان موارد زیر را پیشنهاد کرد:

1️⃣ ارزش‌ها و اهداف کلیدی سازمان‌تان را به‌صورت پیوسته و به هر بهانه‌ای به تمام کارکنان‌تان یادآوری کنید.

2️⃣تصویری روشن و دلپذیر از سازمان در ذهن کارکنان پدید آورید و آن را در تمام گفتگوهای کاری با پرسنل رعایت کنید. به‌عنوان مثال اگر در فرهنگ شرکتی شما دروغگویی امری ناپسند است، سعی کنید هم خودتان راستگو باشید و هم دیگران را به راستگویی تشویق کنید، حتی اگر گفتن حقیقت به ضرر آنها تمام شود.

3️⃣تصویرسازی از ارزش‌های مورد قبول سازمان‌تان را به‌طور روزانه انجام دهید، نه صرفا در زمان برگزاری جلسات عمومی فصلی یا سالانه با کارکنان.

4️⃣راههای تحقق اهداف و پیاده شدن استراتژی‌ها را برای کارکنان شرح دهید. جیمی دایمون، مدیر عامل مشهور بانک جی پی مورگان که سه بار از سوی مجله تایم به‌عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت تاثیر‌گذار جهان انتخاب شده است در این مورد می‌گوید: «من اجرای درست و دقیق یک استراتژی درجه دو را به اجرای ناقص یک استراتژی فوق‌العاده ترجیح می‌دهم.»

5️⃣مطمئن شوید که کارکنان‌تان پیام‌های ارسالی از سوی شما را به درستی فهمیده‌اند.
برقراری ارتباط با کارکنان فقط به خوب سخن گفتن با آنها و انتقال پیام به آنها نیست، بلکه نیازمند شنیدن فعال و تبادل نظر با کارکنان نیز هست.

کانال مدیریت منابع انسانی 

@management_simple
👍4
💢ارزیابی ۳۶۰ درجه‌ای با رویکردی نوین: فراتر از بازخورد سنتی

در دنیای امروز که سازمان‌ها با تغییرات سریع و رقابت فشرده روبه‌رو هستند، نیاز به شناخت دقیق‌تر از عملکرد کارکنان بیش از گذشته احساس می‌شود. یکی از ابزارهای مؤثر برای این هدف، ارزیابی ۳۶۰ درجه‌ای است. اما این روش کلاسیک، اکنون نیازمند بازنگری و به‌روزرسانی بر اساس تحولات فرهنگی، فناوری و سازمانی است.

در مدل سنتی، بازخورد از مدیران، همکاران، زیردستان و گاه مشتریان جمع‌آوری می‌شد. اما در رویکرد جدید ارزیابی ۳۶۰ درجه‌ای، سه تحول کلیدی به چشم می‌خورد:

1️⃣ تمرکز بر توسعه فردی به‌جای قضاوت
در گذشته، این ارزیابی بیشتر برای رتبه‌بندی و مقایسه استفاده می‌شد، اما اکنون هدف، رشد فردی و توانمندسازی است. بازخوردها با تمرکز بر نقاط قوت و فرصت‌های بهبود ارائه می‌شوند، نه سرزنش و نقد صرف.

2️⃣ یکپارچگی با ابزارهای دیجیتال و هوش مصنوعی
سازمان‌ها از پلتفرم‌های دیجیتال استفاده می‌کنند تا بازخوردها را به‌صورت بلادرنگ و تحلیلی دریافت کنند. حتی برخی ابزارها با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، الگوهای رفتاری را تحلیل کرده و پیشنهاداتی برای بهبود تعاملات فردی و سازمانی ارائه می‌دهند.

3️⃣ فرهنگ بازخورد مستمر
در رویکرد نوین، بازخورد صرفاً به زمان ارزیابی سالانه محدود نمی‌شود، بلکه در قالب گفت‌وگوهای کوتاه، روزمره و سازنده بین اعضای تیم شکل می‌گیرد. این موضوع به ایجاد فرهنگی از یادگیری مستمر و اعتماد متقابل کمک می‌کند.

🔍 در نهایت، ارزیابی ۳۶۰ درجه‌ای جدید نه‌تنها ابزاری برای سنجش عملکرد، بلکه موتوری برای یادگیری سازمانی، بهبود ارتباطات، و ارتقاء رهبری است. سازمان‌هایی که این رویکرد را به‌درستی پیاده می‌کنند، محیطی انعطاف‌پذیرتر، مشارکتی‌تر و آینده‌نگرتر خواهند داشت.

کانال راهنمای منابع انسانی

@hrm_academy
👍4
💢چگونه به صورت حرفه‌ای داستان بگوییم؟

👈کوین هوگان در کتاب خود به نام «53 اصل متقاعدسازی» می‌نویسد:

👈برای آن که با کمک داستان روی مخاطبان‌تان اثر بگذارید، باید این نکات را به دقت رعایت کنید:

1️⃣موضوع مدنظر را به صورت غیرمستقیم یا از زبان شخص دیگری نقل کنید
هیچ وقت به صورت مستقیم موعظه نکنید. برای مثال، اگر می‌خواهید به طرف مقابل‌تان بگویید به کارمندانش اختیار عمل بدهد، از چنین جمله‌ای در داستان‌تان استفاده کنید: وقتی شرکت‌مان در وضعیت بدی قرار داشت، به کارمندان‌مان اختیار عمل بیشتری دادیم و پس از مدتی معجزۀ بزرگی در شرکت‌مان رخ داد

2️⃣کاری کنید که مخاطب‌تان فروتنی شما را احساس کند
وقتی برای کسی داستانی نقل می‌کنید، ناخواسته نسبت به او در سطح بالاتری قرار می‌گیرید چرا که در حال انتقال دانش و تجربیات‌تان به او هستید. پس باید داستان‌تان را با فروتنی تعریف کنید تا مبادا بالاتر بودن‌تان از مخاطب، احساس بدی را در او ایجاد کند

3️⃣اگر می‌خواهید از خودتان تعریف کنید، اجازه بدهید شخصیت‌های داستان این کار را انجام بدهند
هیچ وقت در مقابل یک فرد دیگر از خودتان تعریف نکنید، ولی اگر لازم شد این کار را انجام بدهید، داستانی را بازگو کنید که یکی از شخصیت‌های آن از شما تعریف می‌کند

4️⃣داستان را به صورت شخص اول تعریف کنید
یعنی به جای این که بگویید «او گفت حداکثر تلاش خود را خواهد کرد»، بگویید «او گفت: ببین، من دارم حداکثر تلاش خودمو می‌کنم»

5️⃣بیش از حد داستان نگویید
هیچ گاه در تعداد داستان‌هایی که نقل می‌کنید، افراط نکنید. اگر قبل از آن که شنونده حرفی بزند، دو داستان پیاپی نقل کنید، در لبه پرتگاه قرار می‌گیرید و توجه و اعتماد مخاطب را از دست می‌دهید

مارکتینگ آز

@management_simple
👍3
💢 درباره توافق جدید ایران و آمریکا

@startups_academy
💢لطفا حرفم را گوش کن!

اشتیاق به درک شدن، از جمله انگیزه‌های بسیار نیرومند انسان است. وقتی به سخنان ما گوش می‌کنند، احساس می‌کنیم ما را جدی می‌گیرند، به احساسات و ایده هایمان توجه می‌کنند و بالخره آن چه می‌گوییم اهمیت دارد.
برای شنیدن واقعی، باید به طور موقت خود و نیازهای خود را کنار بگذاریم اما اغلب این کار را نمی‌کنیم. شنیدن امری خودکار است، چون از روی عادت انجام می‌شود و چون هنگامی که دیگری حرف می‌زند، بدون توجه به سخن او، منتظریم نوبت حرف زدن ما برسد. اگر دقت کنید می توانید مچ خود را بگیرید: یکی حرف می زند و شما در حالی که ظاهرا به صحبت او گوش می کنید، آن چه را می‌خواهید بگویید، در ذهن تکرار می‌کنید. صرف نگه داشتن زبان و حرف نزدن به معنای گوش دادن نیست. شنیدن واقعی یعنی ذهنیات خود را به طور موقت کنار بگذارید و بر آن چه طرف مقابل سعی دارد بگوید تمرکز کنید.

کتاب هنر گمشده گوش دادن، مایکل پی. نیکولز، ترجمه اکرم کرمی

@management_skill
👍4
💢ضرورت جانشین پروری در سازمان

می دانیم جانشین پروری برای مشاغل استراتژیک سازمان انجام می شود و مشاغل حیاتی و کلیدی معمولا 20% از مشاغل سازمان را در بر میگیرد. اگرچه سازمان ها برای رشد و بقا به سرمایه انسانی برای رویارویی با چالش های تغییرات محیطی نیاز دارند، کمبود نیروی انسانی مستعد در بازار کار به تهدیدی جدی برای سازمان ها تبدیل شده است. در چنین شرایطی نیاز و اهمیت جانشین پروری در سازمان بیشتر و بیشتر می شود. یکی از ضرورت های سیستم جانشین پروری در سازمان ها برای توانمندسازی مدیران و کارکنان جهت پیاده سازی سیستم تولید ناب است. از مهمترین فواید جانشین پروری در سازمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1️⃣ به اجراي طرح هاي استراتژيك كسب و كار سازمان كمك مي كند.
2️⃣ فرصت هاي زيادي براي افراد با عملكرد بالا ايجاد مي كند.
3️⃣يازهاي جايگزيني را به عنوان ابزاري كه مشخص كننده نيازهاي آموزش و توسعه كاركنان است، شناسايي مي كند.
4️⃣پيشرفت گروه هاي مختلف مثل زنان و اقليت ها را در شغل هاي آينده سازمان تشويق مي كند.
5️⃣به برنامه ريزي مسير شغلي افراد در سازمان كمك مي كند.
6️⃣توانايي افراد را براي مواجهه با محيط متغير افزايش مي دهد.
7️⃣قدرت سازمان را در مواردي مثل خروج داوطلبانه افراد مثل بازنشستگي پيش از موعد يا بازخريد، افزايش مي دهد.

کانال مدیریت منابع انسانی

@management_simple
👍4
💢قلعه خودت را بساز!

سه سناریو: کدامیک بیشتر آزارت می دهد؟
۱- حقوق دوستانت افزایش پیدا کند و حقوق تو ثابت بماند. ۲- حقوق تو و دوستانت ثابت بماند. ۳- میانگین حقوق دوستانت کاهش بیابد، حقوق تو هم همینطور.
اگر پاسختان گزینه ۱ است،نگران نباشید، کاملا نرمال است: شما هم یکی دیگر از قربانیان حسادت هستید.

🔹این یک قصه روسی است: کشاورزی یک چراغ جادو پیدا می کند و لمسش می کند. از بین ابرها یک جن ظاهر می شود و وعده می دهد که یک آرزوی او را برآورده می کند‌ کشاورز می گوید: همسایه من یک گاو دارد و من ندارم. دوست دارم گاوش بمیرد.
مشابه چنین تفکری حتما در مقطعی از زمان برایمان پیش آمده است.

🔹این مساله زنجیره ای از رفتارهای غیرمنطقی را به همراه دارد. دیگر به او کمک نمی کنید، در برنامه هایش سنگ میندازید و حتی ممکن است لاستیک ماشینش را پنچر کنید! چه بسا زمانی که موقع اسکی پایش می شکند مخفیانه شادی کنید.

🔹 بالزاک می گوید: حسادت احمقانه ترین عادت بد است چون حتی یک مزیت هم ندارد.
با حسادت نسبت به کسانی که به لحاظ سن، شغل و محل سکونت با ما یکسان اند ابراز نفرت می کنیم. ارسطو این را می دانست و می گفت: " کوزه گران به کوزه گران حسادت می کنند."

🔹چگونه حسادت را مهار کنیم؟
اول از همه خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. دوم دایره توانایی تان را پیدا کنید و خودتان را از آن پر کنید. موقعیتی را برای خودتان خلق کنید که در آن بهترین هستید. مهم نیست حوزه مهارتتان چقدر ‌کوچک باشد، مهم اینست که پادشاه قلعه خودت هستی.

منبع: کتاب هنر شفاف اندیشیدن

@management_technique
👍2
💢مدیران چه موقع و چقدر اجازه دارند دروغ بگویند!؟
پاسخ :هیچ وقت

🔹سوار هواپیمائی بودیم که بنا بود ما را به یزد ببرد. صبح بود و صرف صبحانه اجازه نمی داد که اغلب مسافران متوجه تغییر مسیر هواپیما شوند. چند دقیقه بعد خلبان با آرامش و ملایمت برای ما توضیح داد که به دلیل وجود مشکلاتی در سیستم های ناوبری فرودگاه یزد، به تهران برمی گردیم و اطمینان داد که مشکل مربوط به فرودگاه است و ربطی به هواپیما ندارد.
🔸وقتی خلبان موضوع را توضیح داد یکی از مسافران که در ردیف جلوی من نشسته بود به همسفرش می گفت:"باور نکن،دروغ می گه،مشکل از هواپیماست! و من به اینکه چرا ما به گفته های مسئولین اعتماد نداریم،آنها را باور نمی کنیم و این اندازه بدبین و شکاک هستیم فکر می کردم و غصه می خوردم.
🔹بلافاصله بعد از نشستن هواپیما در فرودگاه مهرآباد،خلبان دوباره شروع به صحبت کرد و توضیح داد که مشکل مربوط به هواپیما بوده و او برای اینکه ما را نگران و مضطرب نکند دروغ مصلحت آمیز گفته است!
🔸من ضمن آنکه،ذوق و شوق مسافر محترمی که پیش بینی اش درست از آب درآمده بود را می دیدم به این موضوع هم فکر می کردم که اگر دوباره از یک خلبان بشنوم که مشکل برگشت به مبداء، به هواپیما ربطی ندارد و مربوط به بدی هوا یا شرایط فرودگاه مقصد است،چرا و چقدر باید این حرف را باور کنم؟
🌀صداقت و شفافیت پایه اصلی اعتماد است و اعتماد المثنی ندارد. اگر کارکنان به مدیران اعتماد نداشته باشند ، کار سازمان و مدیران آن زار است.

💢به نظرم ارزش های سازمان ، بویژه صداقت و راستگوئی،به هیچ وجه قابل معامله و مصالحه نیست. اعتماد سخت به دست می آید و راحت از دست می رود.

ابوالعلایی

@mba_event
👍52
💢مدیران سازمان را از درون سازمان انتخاب کنیم یا از بیرون؟

ما در سازمان دو دسته مدیر داریم یا میتوانیم داشته باشیم؛ یک، مدیرانی که از درون سازمان رشد کرده اند، سلسله مراتب را طی کرده اند و مدیر شده اند و دو، مدیرانی که از بیرون دعوت میشوند و به استخدام سازمان در می آیند تا مستقیما مسئولیتهای مدیریتی را بر عهده بگیرند. مدیران بیرونی با خودشان ایده های جدید می آورند، نسبت به گذشته سازمان تعصب کور ندارند، چیزهایی را میبینند که درونی ها به دلیل عادت زدگی و روزمرگی، آنها را نمیبینند، میتوانند ساختارشکنی کنند، نسبت به اعضای سازمان پیشداوری ندارند و بالاخره، انگیزه زیادی دارند تا در همان هفته ها و ماه های اول، خودشان را اثبات کنند و در نقش منجی سازمان، مورد تحسین و تأیید قرار بگیرند.

🎯علیرغم همه این امتیازات، تحقیقات زیادی انجام شده که حاکی از آن است که مدیران درون سازمانی، اگر درست انتخاب شوند، موفق تر از بیرونی ها خواهند بود. وقتی مدیران را از درون سازمان انتخاب میکنیم آنها:

1️⃣فرهنگ و مناسبات و ارتباطات را میشناسند.
2️⃣با اهداف و برنامه ها آشنا هستند و تا حدود زیادی به آنها ملتزم و متعهد میباشند و از صفر شروع نمیکنند.
3️⃣نسبت به سازمان تعصب دارند و در قبال سرنوشت آن، احساس مسئولیت میکنند.
4️⃣به سایر کارکنان پیام میدهند که اگر آنها هم خوب کار کنند و شایسته باشند، میتوانند رشد کنند، ارتقا یابند و مدیر شوند، لذا خروج از خدمت کارکنان شایسته کاهش می یابد و روحیه کارکنان تقویت میشود.
5️⃣شایسته هستند؛ زیرا بعد از سالها کار در سازمان، ما آنها و قابلیتهایشان را دقیقتر میشناسیم، لذا انتخاب آنها با ریسک کمتر و اطمینان بیشتری انجام میشود.
6️⃣برای شروع کار در مسئولیتهای جدید خود، نیاز کمتری به آموزش و توجیه دارند.

این نوع انتصاب با چند ریسک جدی هم مواجه است که باید مراقب آنها بود مانند:

🔘مشکل بروز حسادت و رقابتهای داخلی منفی و مشکل توجیه و حفظ روحیه کسانی که در رقابتهای داخلی برای ارتقاء برنده نمیشوند.
🔘غیر منعطف شدن سازمان از نظر فرهنگی و مقاومت آن در قبال تغییراتی که منشاء بیرونی دارند.
🔘محدودیت در ورود افکار و ایده های جدید

📢پیشنهاد میشود از ترکیبی از مدیران درونی و بیرونی بهره ببرید البته با تأکید بر سهم بیشتر مدیران درونی

کانال مدیریت منابع انسانی

@management_simple
👍6
2025/07/09 10:55:28
Back to Top
HTML Embed Code: