Telegram Web Link
آیا واقعا ما به کار اعتقاد داریم؟-بخش دوم

فارغ از اینکه ما خود خواسته و آگاهانه تعادل ابعاد مختلف زندگی مان را به هم ریخته باشیم و چه ناخواسته و تحت فشار کارفرما و یا حجم مسئولیتهای زیاد مجبور به سپری کردن ساعات طولانی در محیط کار شده باشیم. روشهای زیر می توانند به عنوان یک شروع تا حدودی برای مدیریت این رفتار نا مطلوب گره گشا باشند:

🔹️ به خودتان بقبولانید که شغل شما فقط بخشی از هویت شماست، نه تمام آنچه که هستید!
🔹️گاهی اوقات به مرور اولویتها و ارزشهای زندگیتان بپردازید و ببینید چقدر با مدل و سبک زندگی فعلیتان انطباق دارند.
🔹️زمانی از طول روز را به هیچ کاری نکردن اختصاص دهید. اجازه بدهید ذهنتان دقایقی هر چند کوتاه خاموش شود.
🔹️بد نیست اگر فرصت کردید با کسانی که درک متفاوت تری نسبت به فلسفه زندگی دارند گفتگو کنید!
🔹️اگر مسئله یا ذهن مشغولی در زندگی دارید که برای فرار از آن موضوع به ماندن در محل کار روی می آورید، تلاش کنید جایگزین دیگری مثل پیاده روی، یوگا و معاشرت به دوستان را جایگزین آن کنید
🔹️از قبل برای روزهای تعطیل و آخر هفته برنامه ریزی کنید و بدانید برای بهره وری بالاتر باید ذهن و جسمتان را آماده کنید.
🔹️خودتان را در معرض آموزشهایی قرار دهید که شما را در مدیریت زمان و مدیریت بهینه کاری توانمند کند.
🔹️و در آخر اگر بعد از خواندن موارد فوق هنوز احساس می کنید کارهای زیادی برای انجام دادن در محل کار دارید که حتما باید جمعه آنها را انجام دهید، حتما با مشاور و متخصص مشورت کنید.

@winupgroup
چرا باید به بعضی از پیشنهاد های کاری نه گفت؟

پذیرش نقشهایی که با "خود واقعی" شما سازگاری ندارند، معامله است که در نهایت یک بازنده بیشتر ندارد و متاسفانه آن بازنده شما هستید.

شکی در آن نیست که وضعیت بازار کار، افزایش افسار گسیخته قیمتهای پایان سال و نرخ تعدیل های گستره برخی شرکتها شرایطی را برای داوطلبان استخدامی ایجاد کرده است که به خاطر ترس از دست دادن معدود فرصتهای اشتغال، علی رغم میل باطنی حاضر به پذیرش پوزیشنهایی می شوند که شاید اندک سنخیت و تناسبی با روحیات و ایده آل های کاری آنها ندارد.
بگذارید با هم مرور کنیم این عدم انطباق بین کار انتخابی و روحیات شما چه خواهد کرد:

احتمالا در ابتدا از اینکه شغلی با درآمد قابل قبولی در اختیار دارید احساس خرسندی خواهد کرد. بیشتر به این دلیل که احتمالا توانسته اید حداقل برای مدتی با امنیت شغلی بیشتری به کارتان ادامه دهید، با گذشت زمان هیجان شروع به کار جای خود را به فعالیت های روتین و تکراری خواهد داد . اگرچه قبول آنها برای شما چندان راحت نیست اما چه می شود کرد،این تصمیمی است که خودتان گرفته اید و باید تحملش کنید. خوب این تازه آغاز ماجراست.
@winupgroup
چرا باید به بعضی از پیشنهاد های کاری نه گفت؟-بخش دوم

نقش بازی کردن در موقعیت هایی که عملا اعتقادی به آنها ندارید؛ به ویژه در موقعیتهای پر تنش، فشار روانی بسیار بیشتری را بر شما تحمیل خواهد کرد. این عدم تناسب بعد از چند فصل کاری، رفتارهای تکانشی و عصبانیت های گاه و بیگاه را به همراه خواهد داشت ، کلافه گی و خستگی به دوش کشیدن آنچه که قبول کرده اید ولی به شما تعلق ندارد باعث از دست دادن روحیه و اعتماد به نفستان خواهد شد و حتی می تواند بر روی عملکرد و خروجی کاری شما هم تاثیر بگذارد. از اینجا به بعدش را خودتان می توانید حدس بزنید.

پس اگر با وجود همه نگرانی ها از وضعیت و آینده کاریتان اگر از سازمانی دعوتنامه همکاری دریافت کرده اید که برای همکاری و قبول نقش مورد انتظارش باید خود واقعی تان را کنار بگذارید، یک نه بزرگ بگویید و بدانید هیج چیز ارزش آن را ندارد که به خودتان پشت کنید.
اگر کمی صبور باشید حتما فرصتهایی از راه خواهند رسید که نیازی نیست برای پذیرششان ایده آل های ذهنی تان را هزینه کنید.
@winupgroup
 
#مدرسه_منابع_انسانی
#winup
#culturematters
#culturfit
#jobseekers

لینک وبسایت ویناپ:

http://www.winup.school

تلفن: 02128426250

آدرس تلگرام ما:
https://www.tg-me.com/winupgroup
آدرس اینستاگرام ما:
https://lnkd.in/eiT4ZcJJ
🤔چرا مدیران خود‌شیفته میشوند؟

حتما شنیده اید که خود شیفتگی مهمترین آفت و پاشنه آشیل رهبری است. اما آیا در مورد آنچه که باعث میشود مدیران و رهبران سازمانی بیشتر گرفتار این عارضه شوند هم اطلاع دارید؟

اصلی ترین دلیل خود شیفتگی یا بروز "منیت" در مدیران به سبب مشاهده و دریافت یک نوع توجه خاص و ویژه است که به خاطر جایگاه و اختیارات سازمانی افراد حادث می شود و این تصور را در مدیران سازمانی ایجاد می کند که سرچشمه همه توفیقات و فضایل خود آنها هستند. بگذارید این موضوع را با چند سوال بیشتر باز کنیم:

⚠️آیا از اینکه دیگران به عنوان یک مدیر در محیط کاری به شما بیشتر توجه میکنند احساس خوبی دارید؟
⚠️آیا از این بابت که همکارانتان به حرفهای شما با هیجان گوش میدهند و حتی به جوکهای شما بیشتر میخندند لذت می برید؟
⚠️آیا از اینکه نفرات زیر مجموعه با اشتیاق پای صحبتهای روشنگرانه شما می نشینند و از شما تعریف می کنند احساس اثرگذاری و نبوغ می کنید؟ اگر پاسخ شما به همه این سوالات در یک کلمه "بله" خلاصه نمیشود، احتمالا خیلی جای نگرانی نیست.
@winupgroup
چرا مدیران خودشیفته میشوند؟‌بخش دوم

اما اگر در بیشتر مواقع، قرار گرفتن در مرکز توجهات همکاران و اطرافیان در حال تبدیل شدن به یک الگوی رفتاری مورد انتظار شما است،
خوب بهتر است مراقب باشید.👀

همه موارد فوق نشانه های آن است که شما به عنوان یک مدیر در حال لغزیدن درون چاله ای هستید به نامه "منیت" یا همان "اگو" 
که فروید در نظریه روانشناسی خود به آن اشاره کرده است. اگو شبیه بادکنی .است که درنتیجۀ چیزهایی که ما را به احساس شادی وا‌می‌دارد، باد می‌شود
پژوهشگران حوزه نوروسایکولوژِی اسم این نارسایی را سندروم هوبریس گذاشته اند.

یکی از مهمترین تبعات این عارضه در سازمانها این است که شما تصویر متفاوت تری از آنچه که هستید در خودتان می پرورانید، فاصله گرفتن از واقعیت هایی که یک مدیر باید همواره از آنها آگاه باشد. تصور اینکه همه موفقیت ها توسط شما رقم می خورد و همه افراد به خاطر توانمندیهای شما شیفته شما هستند.

این ذهنیت خطرناک آهسته آهسته باعث می شود از شنیدن هر آنچه رنگ و بوی انتقاد بدهد کلافه شوید و تحمل کوچکترین زاویه در نگرش و دیدگاه تان را نداشته باشید. همه اینها در دراز مدت کیفیت روابط سازمانی شما را نیز  تحت تاثیر قرار میدهد و چه بسا منجر به از دست رفتن جایگاه حرفه ای شما نیز بشود.

بد نیست هر از گاهی از نقش سازمانی بی عیب و نقص که در تعریف دیگران نهفته است خارج شویم و به تصویر واقعی تری که داریم نگاهی بیاندازیم.


@winupgroup
📃برای مطالعه مقاله کامل می توانید به لینک زیر مراجعه بفرمایید.
https://lnkd.in/eAnigiK
تصویر و عنوان فوق برگرفته از مجله هاروارد بیزنس ریویو است.


#hubris_syndrome
#EGO
#WINUP
#HRSCHOOL

لینک وبسایت ویناپ:
http://www.winup.school

☎️ تلفن: 02128426250

📶 آدرس تلگرام ما:
https://www.tg-me.com/winupgroup
آدرس اینستاگرام ما:
https://lnkd.in/eiT4ZcJJ
استعداد هایی که قربانی ساختار می‌شوند.

به نظر شما چند درصد از سازمانها این قابلیت را دارند که از پتانسیل و
ظرفیتهای سرمایه های انسانی خود به معنای واقعی استفاده کنند؟
شاید پاسخ مستقیم دادن به این سوال، چندان کار ساده ای نباشد، زیرا ظرفیت های بالقوه ای که کارکنان با خودشان به سازمان می آورند در بسیاری از مواقع هرگز به بالفعل تبدیل نمی شود، تا حتی بتوان تخمینی از فرصتهای از دست رفته سرمایه های انسانی داشت. قرار گرفتن افراد در "کلیشه های کاری"، "فعالیتهای روتین عملیاتی" و عدم قراردادن افراد در جایی که با علایق و استعدادهایشان "سنخیت" داشته باشد، همگی عواملی هستند که باعث میشوند نه سازمان آنطور که باید از خلق ارزش واقعی کارکنان بهره ببرد و نه کارکنان فرصت پیدا می کنند که به خود شکوفایی واقعی در سازمان دست پیدا کنند.
@winupgroup
استعداد هایی که قربانی ساختار می‌شوند-بخش دوم

ساختارها و چارچوبهای سازمانی، همانطور که نظم و دیسپلین را با خودشان به همراه می آورند، اگر هوشمندانه و متناسب با ظرفیتهای مخاطب و منطبق با شایستگی های کارکنان تعریف نشوند، می توانند شور و اشتیاق سرمایه های سازمانی را در قالب کلیشه های از پیش تعریف شده به خاموشی بکشانند و به مسلخی برای قربانی کردن استعدادهای سازمانی تبدیل شوند که هرگز فرصت شکوفایی پیدا نکردند.

این سوال که چه خلق ارزشهایی می توانست توسط سرمایه های سازمانی عینیت پیدا کند، اگر همه کاکنان بهترین خودشان را عرضه می کردند و بهترین استعدادشان برای پیشبرد اهداف بهره می جستند، سوال نا نوشته ای است که بزرگترین سازمانها و بنگاههای اقتصادی در طی 70 سال گذشته سعی در یافتن پاسخی در خور برای آن بودند.

"فرایند مدیریت استعداد" درحوزه منابع انسانی شاید درخور توجه ترین ابزاری بوده است که سازمانها تلاش کرده اند از آن به عنوان بستری برای شناسایی، جذب, توسعه، توانمندسازی و نگهداشت استعدادهایشان بهره ببرند.
در پستهای بعدی به مهمترین استراتژی هایی که در شناسایی و توسعه استعدادهای سازمانی مطرح هستند خواهیم پرداخت.

@winupgroup


#winup
#مدیریت_استعداد
#هوش_مصنوعی
#استعداد_سازمانی
#مدرسه_منابع_انسانی

لینک وبسایت ویناپ:

http://www.winup.school

تلفن: 02128426250

آدرس تلگرام ما:
https://www.tg-me.com/winupgroup
آدرس اینستاگرام ما:
https://lnkd.in/eiT4ZcJJ
چرا باید مراقب الگو برداری هایمان باشیم!؟

چه به عنوان یک انسان هدفمند در مسیر توسعه فردی...
چه در نقش رهبر یک بنگاه اقتصادی در مسیر رشد...
چه در کسوت یک فعال اجتماعی و مدنی...
و چه در مقام یک دانشجو و محقق...

قدم گذاشتن در مسیر حرکت موفقیت کسانی که پیش از ما قدم برداشته اند، احتمالا یکی از هوشمندانه ترین و سریعترین روشهای رسیدن ما به موفقیت است. اما چرا در برخی مواقع این الگو برداری، تقلید یا حتی قدم جای پای بزرگان گذاشتن چندان هم به صلاح نیست؟ در ذیل به برخی از خطاهای عمومی و رایج که باید قبل از "الگو برداری" به آن توجه داشته باشیم اشاره شده است:

♻️تله بخشی نگری و نقیصه: زمانی که تنها جز کوچکی از کوه یخ موضوع را مشاهده می کنید و نسبت به سایر ابعاد و ریشه های موضوع آگاهی ندارید.
♻️ تله ساده انگاری: برخی موضوعات از دور ساده به نظر می رسند، اما تازه وقتی وارد گود می شوید در می یابید که از پس سادگی ها، پیچیدگی هایی نهفته است که از آن آگاهی نداشتید.
@winupgroup
چرا باید مراقب الگو برداری هایمان باشیم!؟-بخش دوم

♻️ تله شبیه انگاری: زمانی که تصور می کنیم پدیده مورد نظر عینا شبیه همان مواردی است که پیشتر تجربه کرده ایم و می توانیم با همان ابزارها و مهارتهایی که داریم با آن مواجه شویم.
♻️ تله خوش خیالی: به کار بردن گزاره "حتما درست می شه" اگر چه ما را به تلاش کردن و شروع امیدوار می کند، لیکن می تواند سرابی باشد که ما در مسیر اشتباه هدایت می کند.
♻️تله اهداف غیر اصیل: الگو برداری از روش، شیوه و مسیر موفقیت دیگران اگر چه گاهی کارساز است، اما وقتی کار به الگو برداری از آرمان ها و آرزوهای دیگران می رسد، باید بیشتر تامل کنید. بد نیست هرازگاهی این سوال را از خودمان بپرسیم. آیا ما واقعاً اهداف و آرزوهای خودمان را دنبال می کنیم، یا اینکه ناخواسته در تله اهداف غیر اصیل گرفتار شده ایم؟ آیا ما در حال زندگی کردن آن چیزی هستیم که واقعا به ما تعلق دارد یا تمام اقدامات ما قدم گذاشتن و تکرار کردن کارهایی است که فکر می کنم افراد موفق در حال انجامشان هستند؟


⚠️پانویس: خدمت آن دسته عزیزانی که تا چند وقت پیش دنبال امباپه سازمانشان می گشتند، باید خاطر نشان کرد، اگر خودتان نیت دارید در نقش و کسوت این بزرگواران قرار بگذارید به غیر از تقلید "مدل مو" و "شادی بعد از گل" باید به فکر الگوبرداری از موارد فنی تری هم باشید.😉  قطعا با تقلید مدل موی امباپه، شما امباپه سازمانتان نخواهید شد."
پس در فرایند تعریف اهداف و برنامه ریزیتان، حتما به ظرفیتها، نقاط قوت و قابل بهبودتان توجه داشته باشید.


@winupgroup
#مدرسه_منابع_انسانی
#HRschool
#winup
#الگو_برداری
#Benchmarking
#imitation

لینک وبسایت ویناپ:
http://www.winup.school

تلفن: 02128426250

آدرس تلگرام ما:
https://www.tg-me.com/winupgroup
آدرس اینستاگرام ما:
https://lnkd.in/eiT4ZcJJ
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا ماهی های قرمز هیچ وقت بزرگ نمی شوند؟

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که فکر میکنید، ماهی های قرمز کوچک، فقط به خاطر ژنتیک و نژادشان است که از یک اندازه ای بزرگتر نمی شوند؛ بد نیست به ادامه مطلب نگاهی باندازید.

"نظریه ماهی قرمز" دقیقا بر اساس همین اصل و قاعده شکل گرفته است و چارچوب های محیطی و ذهنی را یکی از مهمترین دلایل عدم پیشرفت و توسعه افراد، در یک سازمان و جامعه تعریف می کند. این داستان کوتاه و غم انگیز، داستان زندگی موجودات بیشماری است که فارغ از دلایل فیزیولوژیک، زیست شناختی یا روانشناختی در حصار محدودیت های خود ساخته و یا محیطی مختلف گرفتار شده اند و فرصت و امکان رشد از آنها گرفته شده است.

واقعیت این است که مهمترین دلیل عدم رشد ماهی های قرمز در مقایسه با سایر گونه های مشابه نه به خاطر نژاد است و نه حتی نوع تغذیه. بلکه مهمترین عاملی که باعث می شود این موجودات دوست داشتنی رشد بسیار اندکی داشته باشند، محدودیتهایی است که در ابعاد و اندازه محیط زیست آنها وجود دارد.
@winupgroup
👍1
چرا ماهی های قرمز هیچوقت بزرگ نمی‌شوند؟-بخش دوم
به همین دلیل هم ماهی هایی که درون تنگهای کوچک شیشه ای نگهداری میشوند هرگز در مقایسه با ماهی هایی که در برکه و حتی استخر زندگی می کنند، فرصت و امکان بزرگ شدن به اندازه کافی را ندارند.

"نظریه ماهی قرمز" دقیقا بر اساس همین اصل و قاعده شکل گرفته است و چارچوب های محیطی و ذهنی را یکی از مهمترین دلایل عدم پیشرفت و توسعه افراد، در یک سازمان و جامعه تعریف می کند. این داستان کوتاه و غم انگیز، داستان زندگی موجودات بیشماری است که فارغ از دلایل فیزیولوژیک، زیست شناختی یا روانشناختی در حصار محدودیت های خود ساخته و یا محیطی مختلف گرفتار شده اند و فرصت و امکان رشد از آنها گرفته شده است.
نکته دیگری که در کنار نظریه ماهی قرمز مطرح است، محدودیت های غیر قابل مشاهده هستند. شاید یکی از دلایلی که باعث میشود ما خودمان را در حصارها و ساختارهای کوچک اسیر کنیم، عدم درک واقعی ما از محدودیت هایی باشند که پیرامون ما را فراگرفته اند ولی درک چندانی از آنها نداریم دیوار های نامریی و شیشه ای به مراتب آسیب زا تر و فریبنده تر هستند زیرا درک ما را از میزان محدودیتهایی که با آنها مواجه هستیم را کاهش می دهند و باعث می شوند دست از تلاش برداریم.

این روزها که ماهی های کوچک دوست داشتنی دوباره مهمان سفره های هفت سین بسیاری از ما هستند و آهسته آهسته در حال قدم گذاردن به سال نو هستیم، بد نیست از سبک زندگی این مهمان های کوچک در مسیر برنامه توسعه فردی سال آینده خودمان درس آموخته ای کوچک داشته باشیم. پاسخ دادن به این پرسش که ماهی قرمز اندیشه ما در حصار کدامین تنگ کوچک ذهنی اسیر شده است، حتما شروع خوبی خواهد بود. شاید وقت آن رسیده باشد که از حصار تنگهای شیشه ای عبور کنیم و به آبهای آزاد هم سری بزنیم.

@winupgroup
#نظریه_ماهی_قرمز
#مدرسه_منابع_ انسانی
#برنامه_توسعه_فردی
#محدودیت_ذهنی


لینک وبسایت ویناپ:
www.winup.school

تلفن: 02128426250

آدرس تلگرام ما:
https://www.tg-me.com/winupgroup

آدرس اینستاگرام ما:
https://lnkd.in/eiT4ZcJJ
👍1
مدرسه منابع انسانی ویناپ برگزار می‌کند:
🌟بیست و هشتمین دوره آموزشی PHRi
اگر علاقه‌مندید تا
🔸 یکی از معتبرترین گواهی‌نامه حرفه‌ای منابع انسانی در جهان را کسب کنید ...
🔸به عنوان یک متخصص HR بین‌المللی، برای مهاجرت کاری شانس موفقیت خود را افزایش دهید ....
🔸 جایگاه شغلی خود را ارتقاء داده و یا در بهترین سازمان‌های کشور به عنوان متخصص منابع انسانی مشغول به کار شوید....
🔸 دانش منابع انسانی خود را در تمام زمینه‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی این حوزه روزآمد نمایید.
🎯به هیچ وجه فرصت شرکت در این دوره را از دست ندهید !!
(امکان پرداخت شهریه دوره به صورت اقساطی)

شروع دوره : 9 خردادماه 1402 (حضوری و آنلاین)
روزها و ساعات برگزاری : یکشنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها از ساعت 18 الی 21
مدت زمان دوره : 40 ساعت
⬅️ لینک ثبت‌نام دوره در سایت مدرسه منابع انسانی
⬅️
دریافت کاتالوگ دوره

📞 02128426250 (روزهای کاری از ساعت 8:30 الی 17)
آدرس کانال : @winupgroup
ارتباط با ادمین : @winupadmin
.
👍1
🌟 مدرسه منابع انسانی ویناپ برگزار می‌کند:
کارگاه سفیران تحولی منابع انسانی، دوره‌ای متفاوت و همه‌جانبه نگر به حوزه مدیریت تحول، نوآوری و مدیریت استعدادها در سازمان بوده و ویژه آن دسته از متخصصان منابع انسانی طراحی شده است که تمایل دارند در سازمان خود و یا به عنوان مشاور در سایر سازمان‌ها، نقش بانی تحول را ایفا نمایند. شرکت در این دوره، شما را یاری می‌دهد تا بر هنر ایجاد تغییر در سازمان تسلط یافته، فرهنگ نوآوری را در سازمان پرورش داده و بتوانید از نهایت پتانسیل سرمایه‌های انسانی خود در سازمان بهره‌مند گردید.
شروع دوره : 24 خردادماه
روزها و ساعات برگزاری : شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها از ساعت 18 الی 21
مدت زمان دوره : 24 ساعت
👤 مدرس : حسین مهدی پور، مشاور تحول شرکت‌های چندملیتی و بزرگ جهان نظیر SINOPEC، SHELL و Danieli
⬅️ لینک ثبت نام دوره در وبسایت
⬅️
دانلود کاتالوگ دوره شامل سرفصل‌ها و توضیحات کامل
📞 02128426250 (روزهای کاری از ساعت 8:30 الی 17)
آدرس کانال : @winupgroup
ارتباط با ادمین : @winupadmin
.
🌟 سومین کارگاه آموزشی تخصصی جذب و استخدام (تلنت هک)

🧩 کارگاه تلنت هک، تمام آن چیزیست که برای تبدیل شدن به یک متخصص همه فن حریف جذب و استخدام به آن احتیاج خواهید داشت !
در این کارگاه سعی داریم به شیوه‌ای ساده و قابل فهم، در مدت 27 ساعت، تکنیک‌های گشودنِ گره‌های کور فرایند جذب و استخدام را از طریق تضارب آرا، کار گروهی، رول مدلینگ، مربی‌گری و تدریس، بررسی و بهترین راه‌های مواجهه با آن را مرور کنیم.
🔹شروع دوره از 4 تیرماه
🔸 حضوری و آنلاین
🔹صدور مدرک معتبر از سوی موسسه ویناپ و موسسه آموزش اتاق بازرگانی تهران
⬅️ برای دریافت کاتالوگ دوره کلیک نمایید.
⬅️ لینک ثبت‌نام دوره در سایت مدرسه منابع انسانی
▫️مشاوره ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:

📞 02128426250 (روزهای کاری از ساعت 8:30 الی 17)
آدرس کانال : @winupgroup
ارتباط با ادمین : @winupadmin
آدرس وبسایت : www.winup.school
.
آیا تا به حال در مورد تفکر "جوجه تیغی" چیزی شنیده اید؟
یونانی ها ضرب المثلی دارند که می گوید، یک روباه برای شکار کردن دهها روش بلد است، اما جوجه تیغی برای شکار نشدن تنها یک روش می داند و تنها همان یک روش است که در جدال با روباه همیشه جانش را نجات می دهد.

 احتمالا می پرسید این موضوع چه ارتباطی به پیشرفت و توسعه فردی می تواند داشته باشد. واقعیت این است که در دنیای کسب و کار امروز همه ما خواسته یا ناخواسته به سمت فراگیری مجموعه گسترده ای از دانش و مهارتهای فنی و عمومی سوق پیدا می کنیم. انبوهی از موضوعات که با آنها آشنا هستیم، در موردشان اطلاعات داریم ولی هیچ یک را در سطح تخصصی دنبال نمی کنیم.
@winupgroup
آیا تا به حال در مورد تفکر "جوجه تیغی" چیزی شنیده اید؟-بخش دوم

چرایی این موضوع می تواند دلایل متعددی داشته باشد. گاهی اوقات نیاز و انتظاراتی که در بازار کار از ما وجود دارد باعث می شود به سمت چند مهارته شدن حرکت کنیم و گاهی اوقات نیز میل به پیشرفت و توسعه افقی باعث می شود ما دوست داشته باشیم از همه موضوعات مرتبط با زمینه کاریمان آگاهی داشته باشیم اما فرصت یا ضرورتی برای پرداختن بیشتر به آن موضوع نمی یابیم. البته بعضی وقتها هم این سمت و جایگاه سازمانی ما در ساختار است که باعث می شود به یک آچار فرانسه همه کاره سازمانی تبدیل شویم.
خوب این همه داستان نیست مشکل زمانی ایجاد می شود که ما عمدتا همه چیز در حوزه کاریمان می دانیم ولی نه کاملا تخصصی و به قول صنایعی ها تبدیل می شویم به اقیانوسی به عمق یک متر که از هر دری که سخن برانند از آن آگاهیم ولی در عمل هیچ تخصصی نداشته باشیم.

مفهوم" جوجه تیغی" اولین بار برای توصیف یک نوع تفکر و استراتژی در مقاله معروف "خارپشت و روباه" برای چگونگی مواجه با چالش های کسب و کار و "مهارت حل مسئله" مورد اشاره قرار گرفته است. اما در کتاب از "خوب به عالی" آقای کالینز از آن به عنوان یک اصل مهم در مسیر تعالی نیز یاد می کند. جوجه تیغی برای دفاع فقط یک راه و یک ابزار در اختیار دارد ولی از آن ابزار به بهترین شکل ممکن استفاده می کند. برای همین همواره برنده رقابت .با روباهی است که هر بار از یک حقه و ترفند جدید استفاده می کند

بر اساس تعریف آقای کالینز برای حرکت از خوب به عالی باید در گام نخست مهارت یا فعالیتی را شناسایی کنیم که واقعا از آنجام دادن آن لذت می بریم به بهترین شکل ممکن می توانیم انجامش دهیم و نهایتا می توانیم از ان در فرایند خلق ارزش اقتصادی استفاده کنیم.

کسانی که تجربه کار کردن در کشور های توسعه یافته را دارند حتما نسبت به این قاعده آگاهند. به عنوان مثال برای گرفتن جاب آفر نیاز نیست از خودتان یک همه فن حریف غول افکن بسازید که از همه موضوعات عالم سر رشته دارد. فقط کافی است در یک کار عالی باشید و با علاقه اون کار را دنبال کرده باشید.
 
شما برای عمق دادن به حوزه تخصصی تان امسال چه برنامه ای دارید؟
قرار است روی کدامیک از مهارتهایتان تمرکز کنید که در آن بهترین باشید؟

@winupgroup


#مدرسه_منابع_انسانی
#از_خوب_به_عالی
#توسعه_فردی
#The_Hedgehog_and_the_fox


لینک وبسایت ویناپ:
http://www.winup.school

تلفن: 02128426250
09123571649 خانم صرافی
با هدف گذاری غیر واقعی مدیران چه کنیم؟
آیا تعریف اهداف بلند پروازانه همواره باعث تحقق اهداف بیشتر می شود؟
ابتدای هر سال برای بسیاری از ما تداعی کننده فصل برنامه ریزی و هدف گذاری است. برگزاری جلسات متعدد، گفتگوهای درون تیمی، تخمین هزینه های اجرا و دهها برنامه و اقدام دیگر. اما آنچه که بیش از هر چیز دیگری یک چالش مهم در این فرایند به حساب می آید، میزان دشواری و چالشی بودن اهدافی است که انتظار می رود محقق شوند.

شاید برخی بر این باور باشند که اتفاقا این رویکرد تاثیر مستقیمی در افزایش بهره وری سازمان آنها داشته است. نظریه های متعددی هم در دنیای مدیریت وجود دارد که با جستاری کوتاه می توان به آنها دست پیدا کرد.
@winupgroup
2025/07/13 20:31:37
Back to Top
HTML Embed Code: